Papryka obowiązkowym składnikiem w każdej kuchni

Papryka to cudowne warzywo występujące sezonowo. Warto jest jednak sięgać po nią przez okrągły rok aby dostarczyć do naszego organizmu wartościowych substancji odżywczych. Papryka to nade wszystko źródło łatwo przyswajalnego błonnika. Dlatego zaleca się jedzenie tego warzywa dla osób starających się zwalczyć zbędne kilogramy. Poza tym błonnik przyczynia się do prawidłowej perystaltyki naszych jelit. Papryka jest także nisko kaloryczna dlatego należy sięgać po nią miast wysoko przetworzonych propozycji przekąsek ze sklepów. Papryka to obfite źródło kwasu foliowego. Z tego względu zaleca się spożywanie jej w sporej ilości dla kobiet w ciąży aby płód miał możliwość prawidłowego rozwoju w łonie matki. Papryka wspiera prawidłową pracę naszego serca. Papryka wpływa również na obniżenie ciśnienia krwi. Mało ludzi wie że papryka ma dużo witaminy C, również dlatego warto ją jeść.

http://www.kujawy.info/aktualnosc/pomysl-na-biznes-we-wroclawiu-pizza-na-telefon/

 

Author: admin